top of page

Digitale transformatie?

"Technologie inzetten om dingen makkelijker, vlotter en aangenamer te maken voor jezelf, het bedrijf, de leveranciers, partners en je klanten."

- Erik Lenaerts

Foto van Erik Lenaerts

My story

Hey daar, Erik hier ;)

 

Mag ik me even voorstellen in enkele zinnen?

 

Een jaar of 25 geleden ben ik gestart met één doel voor ogen: zoveel mogelijk bedrijven, culturen, uitdagingen en mensen leren kennen. Dat is wat ik doe vandaag; mensen helpen, bedrijven en teams op de sporen zetten en ze loslaten. Consulting en advies geven zit in m'n bloed. Met een mooie technische bagage als digitale architect, werk ik de laatste jaren als business coach. 

 

Ik heb het geluk gehad om startups mee op de sporen te mogen zetten zoals E2 Partners en Narato, maar ook  grotere bedrijven zoals Amadeus, Truvo, Wolters Kluwer, Sanoma, Digipolis, etc.

About

“"Ik heb zeven jaar met veel plezier nauw mogen samenwerken met Erik, en ik heb hem leren kennen als een man van vele talenten. Hij is een uitstekende Enterprise Architect, die steeds een pragmatische aanpak hanteert. Daarnaast schittert hij als Product Owner, die in staat is om producten naar steeds hogere niveaus te tillen en daarvoor moeiteloos zijn weg weet te vinden in complexe organisaties. Erik is creatief op alle vlakken, of het nu gaat om User Experience, overtuigende presentaties, complexe systeem-architectuur of ergonomische API-design. Dit maakt hem ook tot een ideale Coach en Trainer.

Naast zijn professionele vaardigheden is Erik ook een leuke collega om mee samen te werken. Hij straalt altijd positiviteit uit en blijft bescheiden ondanks zijn talrijke prestaties. Hij zet zich onvermoeibaar in voor zijn projecten en collega's, en gaat altijd tot het uiterste.

— Greet Brosens, Chief Architect, Digipolis

WhatsApp Image 2023-06-20 at 21.42.40.jpeg

Digital & Enterprise Architecture

Al heel wat jaren werk ik als Enterprise Architect aan het digitaliseren van de wereld rondom ons. Benieuwd waar ik reeds aan heb meegewerkt, bekijk dan m'n CV, daar vind je het meeste in terug.

Je kan me ook te werk zien op LinkedIn in een interview over Enterprise Architectuur.

Foto van Anders Åsarby, Founder Smartmat

“Erik was perfect for a small company like Smartmat: outside experience, made by measure, from somebody that very soon felt like one of us.”

— Anders Åsarby, Founder Smartmat

Foto van Erik Avonts, Co-founder Narato 

“When something is important enough, you do it even if the odds are not in your favor “(Elon Musk)
Creatief, innovatief, beetje tegendraads uit principe maar vooral gepassioneerd in alles wat hij doet: dit is Erik en zo heeft hij mee Narato’s jumpstart gerealiseerd. Tx Erik!”

Erik Avonts, Co-founder Narato 

2019-11-22 - In Silencio - Stream Software - 069.jpg

Erik heeft het vermogen om complexe zaken in kaart te brengen en ze dermate simpel voor te stellen zodat iedereen mee kan in het verhaal.

Hij voegt hieraan nog een uitgebreide kennis en ervaring op allerlei vlakken zoals ICT , procesbeschrijving en user experience waardoor hij in ons traject naar vernieuwing het ideale klankbord vormde"

— Koen Meyskens, CEO Stream Software

Aanbod

Idee zoekt bedrijf

Je bent op zoek naar iemand die naar je idee luistert en samen met jou dit kan vertalen naar een bedrijf.

Denk hierbij aan:

- business modellen

- culture design

- service design

- trends & concurrenten

- ...

Product zoekt verhaal

Je hebt een product of dienst, maar het vindt z'n plaats nog niet in de markt. De "mayonaise pakt nog niet"...  

Denk hierbij aan:

- (visual) storytelling

- presentation techniques

- pricing modellen

- value propositions

- ...

Bedrijf zoekt aanpak

Je idee is tot leven gekomen in de markt. Of je bent nog volop aan de opbouw bezig. Hoe pak je dit nu als team aan? 

Denk hierbij aan:

- sociocracy 3.0

- organisatiemodellen

- effectief samenwerken

- autonomy, mastery & purpose  

- ...

Contact
97E90854-7F08-419E-A281-84D28A7F57CD_1_201_a.heic

Tijd voor een koffie?

Het kan allemaal beginnen met een goed gesprek en een koffie. Een moment om elkaar te leren kennen. 

Tijdens het eerste gesprek weet je meteen of we kunnen samenwerken en welke onderwerpen aan bod kunnen komen. We maken het heel concreet en bepalen samen hoeveel energie (tijd & geld) we erin stoppen.

Purpose

Als je je werk graag doet, je er steeds beter in wordt en je kan er de wereld een beter plek mee maken... 

...dan zit er muziek in...  

Je wil meer zingeving in wat je doet. Je loopt tegen een heleboel beperkingen aan. De economische realiteit haalt je in en heeft een verstikkende greep op je bedrijf. Resources worden schaarser, goede  mensen vinden jouw bedrijf niet, klanten gaan naar de bedrijven die 'het wel goed aanpakken'.  

Je kan werk maken van een gezonde en eerlijke company culture. Een manier, een kijk op hoe je met je bedrijf in de wereld wil staan. Transparantie, respectvol zaken doen, aandacht voor sociale aspecten en duurzaamheid: kenmerken van een moderne onderneming waar mensen zich graag voor willen engageren.

Je kan vorm geven aan je organisatie, een positieve identiteit, eentje waar je met trots over kan praten met je familie en vrienden. 

bottom of page